Kínai Vállalatok Magyarországi Egyesülete

A Kínai Vállalatok Magyarországi Egyesületét 2004 novemberében hozták létre, mely hivatalosan Magyarországon került bejegyzésre. Ez egy kínai vállalkozásokat összefogó non-profit egyesület. Az Egyesület a Kínai Kereskedelmi Minisztérium és a magyarországi Kínai Nagykövetség támogatását élvezi, amely a magyarországi Kínai Nagykövetség Gazdasági és Kereskedelmi Tanácsosának közvetlen vezetése alatt működik. Célja, hogy jogos alapon megvédje tagjainak jogait és érdekeit; előmozdítsa a tagok és a Magyarországon működő helyi vállalkozások között a csereforgalmat és együttműködést; segítsen tagjainak megérteni és tanulmányozni a beruházással és kereskedelemmel kapcsolatos kínai és magyar irányelveket és előírásokat; fenntartsa a kommunikációt a magyar és kínai kormányzati ügynökségekkel; ösztönözzön, segítsen és ösztönözzön más beruházási szándékú kínai vállalkozásokat összekapcsolni a helyi gazdasági tevékenységet előmozdító ügynökségekkel a kölcsönösen előnyös együttműködés jegyében.

Az Egyesület közel 40 tagot számlál, akik jelenleg is stabil tőkével rendelkeznek Magyarországon és Kínában egyaránt, és a jövőben is mindkét országban tovább kívánnak erősödni. Üzleti hatáskörük lefed majdnem minden területet. A mindenkori Egyesület elnöke a WanHua-BorsodChem, az alelnökök a Bank of China, China Railway Group, Huawei, ZTE, CECZ Közép-Európai Kft., az Egyesület állandó tanácsa az Oriental Herbs Kft., a WINK, a Goldenland valamint a Morgan Star Group.

Kína ’Belt and road’ politikájával, a magyarországi Kelet felé nyitás politikájának előrelépésével valamint a Kína és Magyarország közötti átfogó stratégiai partnerség kialakításával egyre több kínai vállalkozás kívánja Európában és Magyarországon bővíteni nemzetközi együttműködését és tengerentúli fejlesztéseit. Az Egyesület mindig a koordinációt, a kommunikációt, az együttműködést és a csereforgalmat fogja szem előtt tartani. Olyan platformot kíván kialakítani, mely révén jobban ki tudja szolgálni tagjait, hatékonyan ellátni az Egyesület funkcióit, elősegíteni a már betelepült kínai vállalkozások helyi zökkenőmentes fejlesztését továbbá minél több kínai vállalkozást ösztönözni, támogatni és segíteni magyarországi befektetései során és a továbbiakban is betölteni a híd szerepét a Kína és Magyarország közötti csereforgalomban.  Kattints ide és nézd meg az egyesületnek a szervezeti felépítését.

Kapcsolattartó: Ding Jiansheng

Cím: Szabadság tér 7. Bank Center 1054 Budapest (Hungary)